36.jpg

Snösäker 15-18 mars

friåkning och lavinkunskap med en‭ ‬
av våra främsta snöexperter

Alla friåkares dröm och fiende är en lockande, orördsluttning. Till synes perfekt och svår att motstå. Men också potentiellt livsfarlig. 

Välkommen till en unik möjlighet att utvecklas till en bättre skidåkare med kapacitet att bedöma snöläge och risker. En billig livförsäkring är kunskapen att göra rätt bedömning för att fortsätta njuta fantastisk åkning även i framtiden. Tillsammans med en av våra främsta lavinexperter som guide varvas teori med praktiska övningar på topptur och heliski i oslagbar miljö i Kittelfjäll.

Efter en heldag på fjället summeras dagen i varm badtunna med utsikt över solnedgången över Borkafjället, givetvis med något svalkande i handen. Dagen avslutas med en trerätters middag komponerad av fjällets smaker innan det är dags att krypa ner i en nybäddad säng för välbehövlig återhämtning. 

Unna dig en snösäker helg med kunskap och riktigt bra skidåkning!

 

Guide och kursledare‭: Thomas Lindberg
Thomas är lavinexpert‭, ‬skidtränare och skidguide med över 30‭ ‬års erfarenhet‭. ‬Han utbildar Försvarets lavinspecialister och bergsguider i lavinkunskap och alpin skidåkning‭, ‬och har som första skandinav genomgått Canadian Avalanche Associations högsta utbildningsnivå inom lavinkunskap och riskhantering‭. ‬

DSC_0902.JPG
 

Program

Torsdag: Ankomst med lättare förtäring & teoripass på kvällen

Fredag: Heldag på fjället, i ett lugnare tempo gör vi toppturer på randonnéeskidor

(Äventyrsbutiken Hägglunds håller med utrustning för dom som inte har)

Lördag: Heliski - heldag i den storslagna området runt Kittelfjäll, med högfjällsområdet Marsfjällen som ett givet inslag med sina toppar över 1500m.

Dett ingår:

  • Logi med helpension‭ ‬
  • ‭(‬del i dubbelrum‭)‬
  • Bastu‭ ‬&‭ ‬badtunnor
  • Randoskidor‭ (‬för dig som inte har‭)‬
  • Teori‭ ‬&‭ ‬föreläsning
  • Guidade toppturer
  • Heldag Heliski med lunch på fjället

Pris‭: ‬10‭ ‬550‭ ‬kr ex‭. ‬moms‭ ‬(‬12‭ ‬700‭ ‬kr ink‭. ‬moms‭)‬

Enkelrumstillägg 2500,- inkl. moms

Boka: fredrik@hotellkittelfjall.com
eller ring: 070-588 72 67