Klättring

Vår klätterled ligger på en av världens vackraste platser. Mitt emot Borkafjällets lodräta bergsvägg slingrar sig klätterleden upp på Lebnesjaure, en fin bergssida i söderläge.

Klätterleden börjar ca 2km från hotell Kittelfjäll på vägen mot Norge - skyltat klätterled från vägen. Du följer en brant stig som tar dig upp till en platå. För den som bara vill njuta av fin utsikt är denna första etapp ett härligt utflyktsmål på egen hand.

Klätterleden på Lebnesjaur

Vill du däremot pröva på att klättra startar klätterleden vid denna platå, den består av en 350 meter lång stålvajer som är fastbultad i berget. Din uppgift är att (säkrad i stålvajern) klättra upp på toppen.


Alla som vill utrustas med hjälm och klättersele för att sedan instrueras i klättringens grunder. Klättringen är uppdelad i två etapper. Första etappen är relativt lättklättrad, men du får ändå känna suget i magen av höjden och utsikten. Andra etappen är mer krävande och en aning "luftig" om ni förstår vad vi menar. Belöningen blir den underbara utsikten från toppen av Lebnesjaure. Klättringen tar ca 3 timmmar.

För priser, information och bokning , ta kontakt med Andre vårt aktivitetsbolag Skiers 070-3060426

Äventyrstornet

Samla ihop några kompisar eller ta med familjen och utmana varandra på spännande övningar i äventyrstornet. Äventyrstornet består av 4 olika klätteraktiviteter.

För priser,information och bokning, ta kontakt med Andre på vårt aktivitetsbolag Skiers 070-3060426